Friday, February 12, 2016
0 comments

Mat Moto (2016)

Mat Moto 2016 HDTV 1080p x264

Mat Moto merupakan filem pertama arahan Pekin Ibrahim yang diambil daripada cerita sebenar seorang mat motor bernama Al. Filem ini mengisahkan tentang perjalanan mat moto dalam berkongsi minat sukan permotoran yang sering disalah tafsir oleh masyarakat. Pengambaraan filem ini telah dijalankan di tujuh buat negeri iaitu Kelantan, Terengganu, Johor, Melaka, Pulau Pinang, Kuala Lumpur dan Kedah. Filem yang mencecah kos RM1.5 juta ini turut dibarisi pelakon handalan seperti Datuk Rosyam Nor, Shaheizy Sam, Syamsul Yusof, Faizal Hussein dan Cat Farish

SINOPSIS MAT MATO 2016
Mengisahkan lelaki bernama AL (Pekin Ibrahim) yang merupakan seorang pemilik sebuah syarikat suntingan filem yang telah mengembara keempat buah negeri untuk menunaikan hajat sahabatnya, Spark (Zul Huzaimi) yang telah meninggal dunia dalam satu kemalangan jalanraya.

Hajat AL dalam pengembaraan tersebut adalah untuk memiliki empat jenis helmet ‘rare’ yang amat berharga dan digilai oleh penggemar motosikal di tanah air. Empat jenis helmet istimewa tersebut dimiliki oleh Acai (Shaheizy Sam), Sharul (Datuk Rosyam Nor), Pit (Faizal Hussein) dan Mus (Syamsul Yusof).

Dalam masa yang sama Sikha (Felisha Crossley), seorang pelajar praktikal di pejabat AL telah mengikut AL dalam pengembaraan tersebut sehinggakan bermulalah bibit cinta di antara mereka. Malangnya, hubungan mereka terhalang disebabkan satu peristiwa yang dirahsiakan oleh Sikha.

The post Mat Moto (2016) appeared first on ACG-TUBE.via ACG-TUBE http://ift.tt/20slVMP

0 comments:

Post a Comment

WwW.FilemPower.TK

 
Toggle Footer
Top